Kredinor kjøper nytt selskap

(Fædrelandsvennen 17.04.16)

Selger inkassoselskap til storebror.
Lokale Christiania Innfordring er kjøpt av nasjonale Kredinor.

Fredag var det kage i lokalene i Rigetjønnveien. Det 11 år gamle inkasso- og fakturaadministrasjonsselskapet med 12 ansatte inngår heretter i langt større Kredinor SA- 101år gammelt, Oslo-basert samvirkeforetak med 11 avdelingskontorer og 2271 banker, kommuner og bedrifter som eiere. Men i minst to år til skal Christiania Innfordring drive videre som om intet har skjedd, fra samme lokaler, med samme navn og med samme fokus på å hjelpe små og mellomstore bedrifter til å få inn det de har til gode.

I kjølvannet av avvikling

At Christiania Innfordring ble stiftet i 2005, er ikke tilfeldig. Daglig leder siden dag en, Roger Mellemstrand, hadde jobbet i Inkassosentralen, som først ble kjøpt opp av Aktiv Kapital og deretter avviklet i Kristiansand i 2005. Sjefen hans der var hans Erik Tharaldsen. Eierne har for øvrig vært de samme hele veien: Roger Mellemstrand og far Jostein Mellemstrand med 21,2 prosent hver, Hans Erik Tharaldsen med 19,7 prosent, Jan Erik Madsen med 16,3 prosent, Cornelis Arie Verkerk med 15,9 prosent og Kjell Rune Holvik med 5,8 prosent.

Vår filosofi er at vi skal være der kundene er, kommenterer Tor Berntsen, administrerende direktør i Kredinor og dermed øverste sjef for 484 ansatte. 15 av dem sitter for øvrig på Kjøita, i en Kredinor-avdeling som før het Sopran og var Agder Energis husinkassoselskap. Men noen sammenflytting i Kristiansand ligger det altså ikke an til. Iallfall ikke foreløpig.

  Fra Fædrelandsvennen og PDF av artikkelen

Bildet: Roger Mellemstrand (t.v.) er daglig leder i Christiania Innfordring AS, Hans Erik Tharaldsen (i midten) er styreleder. Tor Berntsen er adm.direktør i bransjeværingen Kredinor som har kjøpt lokale Christiania Innfordring.

 

 

Copyright © 2014 - Kredinor - Rådhusgata 27, Postboks 782 Sentrum - 0106 Oslo - telefon 22 00 91 00 - kundeservice@kredinor.no - Foretaksregisteret NO953556472MVA