Mottatt SMS fra Kredinor? Det kan være svindelforsøk! Klikk "Se status i din sak" nedenfor eller logg inn på Min side. Hvis det ikke ligger noen sak der kan du slette SMS.
Mottatt SMS fra Kredinor? Det kan være svindelforsøk! Klikk "Se status i din sak" nedenfor eller logg inn på Min side. Hvis det ikke ligger noen sak der kan du slette SMS.

Black Friday, en venn eller fiende?

I en undersøkelse YouGov laget på vegne av Danske Bank, sier rundt 50 % av forbrukerne at de bruker mer penger enn de burde, og 43 % er impulsive shoppere på Black Friday. Rundt 50 % av forbrukerne betaler med kredittkort.

Black Friday er en tradisjonell shoppingdag den fjerde fredagen i november, dagen etter Thanksgiving, en viktig høytidsdag i USA, der Black Friday oppsto. Dagen markerer starten på julehandelen. Det sies at denne dagen også er vendepunktet for mange butikker, hvor bøkene går fra røde til svarte tall.

Den 26. november 2010 kom Black Friday til Norge da Norwegian Outlet i Vestby utenfor Oslo introduserte konseptet. Komplett.no var den første nettbutikken som ga Black Friday-rabatter, og Nettavisen var den første mediekanalen som fulgte opp med livereportasjer på nett fra shoppingsirkuset her i landet og i USA.

Vi vet at mange forbrukere har problemer med å håndtere privatøkonomien. Kostnadsvekst, høye energipriser og renter på vei opp bidrar til utfordringen. Det positive er at arbeidsmarkedet fortsatt er robust. Vi vet fra før at det som virkelig utløser betalingsproblemer er arbeidsledighet. Så lenge det er jobber, vil de fleste ri av stormen.

Det er imidlertid grunn til å være bekymret for arbeidsmarkedet også. Infrastrukturprosjekter er utsatt, og antall nye boliger som bygges er 7 % lavere i tredje kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i 2021. Konsekvensene av svakere aktivitet i bygg og anlegg kan bli alvorlige, men samlet sett indikerer de siste makrotallene sterkere vekst enn forventet, og nedgangen har egentlig ikke kommet ennå.

Så lenge det er jobber, vil de fleste ri av stormen.

Likevel kan vi ikke bare se på totaler og gjennomsnitt. Vi må se hver person – den enkelte. Mange sliter utvilsomt med å klare seg og komme seg videre. Å oppleve økonomisk stress er en tung byrde å bære. For noen blir skammen og stigmaet uoverkommelig.

Det er viktig å få frem er at det alltid er håp. Vi må finne en vei videre for alle kundene våre.

I november er det mange rabatter, og de er utformet for at vi skal handle mer. Det føles som om vi har utvidet det til mer enn Black Friday og Black Week. Vi vil oppfordre alle til å tenke seg om to ganger. Tre gode spørsmål du bør stille deg selv før du kjøper noe i det hele tatt er:

  1. Trenger jeg virkelig – virkelig – denne varen?
  2. Har jeg økonomi til å kjøpe den?
  3. Kan jeg vente en uke til?

 

I Kredinor vil vi gjerne belønne deg ved å senke gebyrene våre hvis du klarer å overholde dine forpliktelser og betale ned gjelden din. Enkelt sagt: «Du betaler – vi betaler». Som et mer bærekraftig alternativ til en gjeldsdrevet handletur, kontakter vi nå 75.000 kunder med skreddersydde opplegg for å betale tilbake utestående gjeld. Se vår pressemelding for mer informasjon.

Det er ingen tvil om at Black Friday er der for å øke shoppingen. Som alltid er det viktig å ha et klart mål og en plan for å lykkes. Det første du bør gjøre hvis du får problemer, er å kontakte oss, så hjelper vi deg!

Klaus-Anders

Klaus-Anders Nysteen

Administrerende direktør

CEO

 

Les flere blogginnlegg her!