Hos oss skal alle være kunder

Klaus-Anders Nysteen tiltrer som administrerende direktør i Kredinor den 1. mars 2022. Han skal lede et av Norges største inkassoselskap i en tid med høy utviklingstakt og kundebehov som er i endring. Det første han vil ta tak i er å endre betegnelsen fra skyldnere til kunder, også innenfor inkasso.

– Hos Kredinor skal alle heretter være kunder, og omtales som det. Jeg vil at inkassobransjen i langt større grad enn i dag skal assosieres med god kundeoppfølging av de som sliter med eller har glemt å betale. Det innebærer at kundene blir møtt på en god og hensynsfull måte, samtidig som de får hjelp til å finne løsninger på sine økonomiske utfordringer. De ansatte i Kredinor er allerede gode på kundebehandling av både oppdragsgivere og de som tidligere har vært omtalt som skyldnere eller sluttkunder, og som fra nå av skal omtales som kunder. Fremover skal vi gjøre vår kompetanse på å hjelpe kundene mer synlig, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen på sin første arbeidsdag i Kredinor.

Hilsen fra administrerende direktør, Klaus-Anders Nysteen.

Nysteen mener at god kundeoppfølging øker mulighetene for betaling tidligere enn om kundene ikke fikk denne hjelpen. Det gir positive ringvirkninger for norsk næringsliv og er bra for samfunnet.

– Når vi hjelper kundene som skal betale vil vi også hjelpe våre oppdragsgivere slik at de får raskere betaling og mer forutsigbare pengestrømmer, det er bra for likviditeten og lønnsomheten i bedriften. I sum vil det være bra for lønnsomheten i norsk næringsliv, sier Nysteen.

Styreleder Sverre Gjessing (til venstre), i Kredinor er meget tilfreds med å ha Klaus-Anders Nysteen på plass for å ta Kredinor videre. Foto: Nicolas Tourrenc.

– Styret er meget tilfreds med å ha Klaus-Anders på plass og klar til å ta Kredinor videre. Med sin bransjekunnskap og brede toppledererfaring har han alle forutsetninger for å lykkes i å lede og videreutvikle Kredinor i et marked i rask utvikling. Han vil dessuten være viktig for å tydeliggjøre den sentrale rollen Kredinor har som inkassoselskap i Norge, noe som hele bransjen vil nyte godt av, sier styreleder Sverre Gjessing i Kredinor.

Nysteen overtar som administrerende direktør etter at direktør for inkassodrift Ole Marius Thorstensen har fungert i rollen fra 1. desember 2021. Frem til da ble selskapet ledet av administrerende direktør Tor Berntsen, som gikk av med pensjon etter 38 år i selskapet.

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på utfordringen sammen med Ole Marius og resten av ledergruppa, og vil ta meg god tid til å bli kjent med våre mange dyktige ansatte. Både myndigheter, oppdragsgivere og kunder krever mye av bransjen, og det skal vi ha et proaktivt forhold til. Det innebærer at vi skal se muligheter i markedet før våre konkurrenter, og ha en rask utviklingstakt for å tilby det beste som kundene og markedet kan forvente, sier Nysteen.

Klaus-Anders Nysteen kommer fra stillingen som konsernsjef i Hoist Finance AB. Han har tidligere blant annet vært konsernsjef i Lindorff Group, Entra Eiendom og Storebrand Bank samt finansdirektør i Statoil Fuel & Retail. Han har i tillegg omfattende styreerfaring, og er styreleder i Pangea Property Partners og satt inntil nylig som styreleder i Bank Norwegian. Nysteen er utdannet fra Sjøkrigsskolen og har en MBA fra Norges Handelshøyskole (NHH).

Vil du vite mer om våre tjenester innenfor betalingsoppfølging og inkasso?

Fyll inn informasjonen i feltene nedenfor (org.nr og adresse legges automatisk inn). Vi tar kontakt i løpet av kort tid for en uforpliktende samtale. Dersom henvendelsen ikke gjelder for salgsavdelingen til Kredinor vil den ikke bli besvart. Trenger du hjelp til å løse en sak anbefaler vi at du benytter deg av våre selvbetjeningsmuligheter på «Min sider» på www.kredinor.no, der kan du også chatte med oss. *Alle felter må være utfylt.

  • Personvern i Kredinor
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.