Innbetalinger av inkassogjeld øker i juni

Far og sønn. Inkassogjeld

Juni er høysesong for nedbetaling av inkassogjeld. Feriepenger innebærer mer penger inn på konto for de fleste. I tillegg vil skatteoppgjøret slå positivt ut for mange.

Veldig mange personer som har inkassosaker bruker muligheten til å ordne opp i sin økonomi i juni. Samme måned som når feriepenger og skatteoppgjøret kommer. Sammenlignet med snittet for de andre månedene mottar Kredinor nesten 20% mer penger fra de som skylder penger i juni.

Les om når du kan forvente å motta skatteoppgjøres her. 

Tips til å nedbetale inkassogjeld:

  1. Kontakt inkassobyrået – vi ønsker å komme i dialog med deg
  2. Lag en oversikt over alt du skylder – eller få noen til å hjelpe deg
  3. Sett av feriepenger til å betale, så de ikke blir brukt opp til andre ting
  4. Reduser feriebudsjettet, så kan du øke feriebudsjettet til neste år
  5. Betal ned mest mulig – nyt følelsen av å ha ordnet opp økonomisk

Jo mer du betaler, jo mindre renter beregnes fremover.

Gode grunner til å ordne opp i inkassogjelden

Langvarige betalingsproblemer kan ramme personer i alle aldersgrupper. I verste fall ender saken med betalingsanmerkning. En betalingsanmerkning kan innebære mange begrensninger for den som skylder penger. Det kan gi avslag på lån, begrense tilgangen til kreditter på andre områder og gi avslag på kjøp av ny mobiltelefon. En jobbsøknad kan også gi negativt utfall i stillinger som krever kredittsjekk.

Betalingsanmerkning slettes straks

En av de positive sidene med å ordne opp i økonomien er at betalingsanmerkningen slettes straks inkassogjelden er betalt.

Les mer om betalingsanmerkning her. 

Har du mottatt et krav fra oss?

Det viktigste er at vi kommer i dialog med deg hvis du ikke kan betale til forfall. Eller om du er i en liten eller stor økonomisk knipe. Du finner informasjon om saken din på Min side. Du kan også ringe vår kundeservice på 06900. Vi vil sammen finne en løsning slik at du kan få nedbetalt din inkassogjeld.