NB! Svindel-sms i Kredinor sitt navn

Det er sendt svindel SMS-er hvor det gis inntrykk av at Kredinor er avsender i helgen, med linken som ligger i bildet inne i denne nyhetssaken. Kredinor har IKKE sendt SMS-varsel denne helgen. Ikke klikk på denne linken eller andre linker som virker mistenkelig. Og – legg for all del ikke igjen opplysninger. 

Vi er blitt gjort oppmerksomme på at det er sendt SMS-er som gir inntrykk av at de er fra Kreidnor, med blant annet linken som ligger i bildet i denne meldingen. Dette er forsøk på svindel og vi har politianmeldt dette. Det kan likevel ikke utelukkes at nye forsøk på svindel SMS-er sendes, inntil de som har sendt disse stoppes. Her er eksempel på SMS som er sendt.

Meldingen er utformet på en måte som er typisk for phishingmeldinger. Lavt beløp (kr. 19,12) og kort betalingsfrist (samme dag som SMS ble sendt), hvilket kan være med på å stresse de som mottar slik at de klikker seg videre for å betale, uten å ta seg tid til nærmere undersøkelser. Vi ser også at opplysningen i teksten om at man unngår inkasso ved å betale kan innebære en stressfaktor for raskt betaling. Den meldingen vi viser ble sendt fredag kveld (rundt kl. 22.00) – trolig med tanke på at det ikke var mulig å komme i kontakt med noen i Kredinor i løpet av helgen. Vi har imidlertid mottatt henvendelser fra de som har mottatt av disse SMS-ene ved vårt kundesenter i dag, og via vår Chatrobot Nora.

Nettsiden det er lenket til i SMS’en fører til en nettside hvor man tilsynelatende kan logge seg på med BankID. Informasjon om telefonnummer, fødselsnummer og bank- eller kredittkortinformasjon etterspørres. Det er svært lite heldig at de opplysningene det spørres etter havner hos uvedkommende, som i dette tilfellet er svindlere som bevisst har laget SMS-en for å få tak i denne informasjonen.

Undersøk alltid mistenkelige SMS-er nøye.

Det er svært viktig at mistenkelige SMS-er undersøkes nøye. En mistenkelig SMS kan være en melding som denne som sendes sent på kvelden, med ganske lavt beløp og stresser betaling. En annen mistenkelig SMS er om du ikke har noe ubetalt krav hos Kredinor eller andre inkassoselskap, da er det ikke logisk å motta en SMS med krav om betaling. Alle som har en sak hos Kredinor finner den ved å logge inn på Min side med BankID, via www.kredinor.no. Hvis du har et krav hos vil det ligge på Min side, under oversikt over saker. Det gjelder alle.