Økonomisk pusterom gjennom feriepenger, skatteoppgjør og lavere rente

Mange sliter med høy inkassogjeld gjennom flere år, men få vet at de kan skape seg et større økonomisk pusterom gjennom å betale litt mer når økonomien tillater det. En ekstra innbetaling på kr 21 000 kan forkorte nedbetalingstiden for inkassogjeld med et helt år.

I disse dager vil mange få penger til overs gjennom lavere rente på lån, penger tilbake på skatteoppgjøret og utbetaling av feriepenger. Koronakrisen har medført en forverret økonomisk situasjon for mange, men dette har foreløpig ikke gitt noen økning i antall inkassosaker. Likevel opplever Kredinor flere henvendelser fra kunder som vil bli kvitt inkassogjeld.

– Covid-19 har påvirket folks holdninger og pengebruken i positiv retning, sier Robin Tveiten, teamleder for Bank/finans i Kredinor. Mange av de som kontakter oss har vært i et økonomisk uføre over lang tid. Oppmerksomheten rundt økonomi og inkasso har gjort at de tar kontakt med oss. Det tilbudet som passer best for de fleste er en avdragsordning med mulighet for å betale inn mer når økonomien tillater det. Mange vet ikke hvor bra disse løsningene er før vi viser dem regneeksempler, sier han.

Frivillig nedbetaling gir stor gevinst

Ved å inngå en avdragsordning kan folk betale ekstra på sakene når de selv ønsker. Så langt i år har Kredinor en økning på 12,5 % som har inngått en avdragsordning. Dette gir også et pusterom fordi de da vet hvor mye som skal betales hver måned frem til inkassogjelden er nedbetalt. En ekstra innbetaling på kr 21 000,- nå i juni kan gjøre en person gjeldfri ett år raskere enn å følge normal nedbetalingsplan. En annen løsning er å legge til et fast beløp på den månedlige avdragsordningen med for eksempel kr 500,-, som kan gjøre personen gjeldfri mer enn et halvt år raskere.  I tabellen nedenfor vises inkassogjelden og vilkårene for nedbetaling for øvrig.

Enda raskere med flere innbetalinger

– Kredinors Betal nå-løsning er åpen for å delbetale uansett beløp, men effekten blir størst når det legges til en større sum. De som ønsker kan selvsagt gjøre flere innbetalinger, noe som vil forkorte nedbetalingstiden for inkassogjelden ytterligere, avslutter Robin Tveiten i Kredinor.

Les mer om Avdragsordning her. 

Ta gjerne kontakt!

Du hører fra oss i løpet av kort tid.

Mobil  

Epost   blikunde@kredinor.no