Bærekraftige samvirker

FN sier at et samvirke er den mest bærekraftige forretningsmodellen. Årsaken til dette er at bedrifter som opererer som et samvirke som regel er eid av mange, og skal være til nytte for sine eiere. Siden 1905 har vi operert som et samvirke og vi eies av våre 1432 medlemmer og eiere som også er våre kunder og oppdragsgivere.

Våre oppdragsgivere kan trygt konsentrere seg om sin kjernevirksomhet. Samtidig har de en garanti for at Kredinor ivaretar den gode dialogen, er tilgjengelig i alle kanaler og tilbyr de beste løsningene for kundene deres frem til pengene er på konto. Det oppfyller vår visjon om å bidra til sunne økonomiske forhold i næringslivet.

Kredinor som samvirke bidrar til å skape verdier som gir lønnsomhet, trygge arbeidsplasser og gode lokalmiljø der hvor vi har våre 9 kontorer.

Nettverk – Samvirkene og Virke

Vi er aktive i ulike nettverk, blant annet som deltaker i interesseorganisasjonen Samvirkene sitt forum for bærekraftige samvirker.

Samvirkene er interesseorganisasjonen for norske samvirker. Vi representerer 2.8 millioner medlemmer, 94.000 ansatte og 250 milliarder i omsetning. Toneangivende aktører som TINE, Coop og Felleskjøpet er blant selskapene som deltar i nettverket. Disse bedriftene er kåret til de med best omdømme i Norge (Ipsos 2020). Sammen skal vi sammen finne løsninger for å bli bedre og gjøre enda mer bevisste valg rundt bærekraft.

Vi er også medlemmer i Virke Inkasso og er aktive i styret som legger premissene for organisasjonen. Virke inkasso er en del av Virke som hovedorganisasjon, som organiserer medlemmer innenfor hele handels- og tjenestenæringen, hvor vi har muligheten til å inngå strategiske samarbeid med bærekraft i fokus.

Fellesnevneren for alt innenfor bærekraft kan oppsummeres i at: Alle kan gjøre litt. Til sammen kan vi gjøre mye. Edda Flatlandsmo.

Edda Flatlandsmo

Bærekraftansvarlig i Kredinor 

 

Edda Flatlandsmo, er ansvarlig for arbeidet med bærekraft i Kredinor. Hun jobber med alt fra de små grepene i hverdagen, til de mer omfattende tiltakene og større strukturelle satsingene, knyttet til en bærekraftig utvikling i Kredinor.