Smartbetaler – tips og råd for en ung økonomi

Ungdom som ler i forbindelse med Smartbetaler i regi av Kredinor. Bilde

De siste årene har tallet i antall unge som får en eller flere inkassosaker økt betydelig. I tillegg har beløpene de unge skylder blitt høyere og høyere. Kredinor har derfor utviklet ungdomskonseptet Smartbetaler som skal hjelpe unge til å lære mer om privatøkonomi og inkasso.

Hva er Smartbetaler?

Vi definerer en Smartbetaler som en som har oversikt og kontroll over privatøkonomien, og betaler regningene sine i tide.

Smartbetaler-konseptet skal lære deg litt om hva som er lurt å tenke på når det kommer til pengebruk og betaling. Det kan være alt fra hvordan du kan planlegge innkjøp, ha kontroll med utgifter – til gode vaner når du har kjøpt og skal betale for noe. Du lærer også hva du bør gjøre hvis du ikke betaler og regningen sendes til inkasso.

Hva består Smartbetaler av?

Smartbetaler består av nettsiden smartbetaler.no og Læringstimen. Læringstimen er en undervisningstime om inkasso og privatøkonomi for videregående skole. Som lærer kan du holde Læringstimen selv eller få besøk av smartbetalerteamet hvis du holder til i Oslo området.

På nettsiden har vi utviklet ulike verktøy som skal hjelpe på veien mot å bli en Smartbetaler. Vi legger jevnlig ut tips og råd for en sunn, ung privatøkonomi.

I tillegg har vi laget en quiz hvor du kan teste dine kunnskaper om betaling og andre relevante bankting. Ta testen her og bli med i trekningen av en iPhone 7!

Vil klassen din ha besøk?

Kredinor er ett av landets største inkassoselskaper. Vi har mye kunnskap når det kommer til inkasso og godt betalingvett, og kommer gjerne til din klasse og underviser dere en time. Tips gjerne lærerne dine om dette om du synes dette kunne passet for din klasse.

For å få vite mer, ta kontakt med: teamet@smartbetaler.no