Sparer mer enn 700 trær årlig

– I 2020 og så langt i 2021 har vi spart mer enn 700 trær* med de digitale løsningene Kredinor tilbyr, sier Edda Flatlandsmo, bærekraftansvarlig i Kredinor.

Digitaliseringen er også kundevennlig. De kundene som mottar digitale brev, får varsel i de kanaler de har satt opp som ønske. Om de skulle glemme å lese brevet får de påminnelser via den kanalen de har bedt om.

Digitale brev forsvinner ikke på kjøkkenbenken, og sluttkundene betaler også 3-4 dager tidligere enn de som mottar faktura i posten, sier Edda Flatlandsmo.

Bærekraft på agendaen

Kredinor har hatt bærekraft på agendaen i flere år, og nå ser vi tydelige resultater. Vi jobber tett mot FNs bærekraftsmål og er bevisst vår miljøpåvirkning. Digitalisering og effektivisering er en sentral del av vår daglige drift, men også en viktig del av våre fremtidsplaner.

– Det er en vinn-vinn-situasjon; vi reduserer miljøbelastningen, samtidig som vi sparer kostnader. I tillegg er våre oppdragsgivere og sluttkundene svært fornøyde med de digitale løsningene, sier Flatlandsmo.

Bedre likviditet

Gjennom løsningen som gjør det mulig å sende inkassobrev som eFaktura direkte til nettbanken eller til kundenes Digipost, har sluttkundene langt bedre tilgang til faktura enn tidligere. I tillegg får de god oversikt gjennom bruk av vår egen MinSide-løsning. Det gir kontroll med forfall – og tidligere betaling.
– For oppdragsgiverne til Kredinor vil de digitale løsningene, gi en større forutsigbarhet på pengestrømmen og bedre likviditet. De sparer penger til administrasjon av utsendelser og betaling, sier Flatlandsmo.

Forebygger inkasso

Foruten digital utsendelse av brev har vi også utviklet den heldigitale betalingsløsningen Let’s Pay, som er en kundevennlig og enkel løsning for betaling av faktura via SMS. Rett etter forfall får kunden en SMS med link til betaling via Let’s Pay – og kan betale med få klikk. – Svært mange betaler der og da, eller går rett inn i nettbanken og betaler fordi de rett og slett har glemt forfall. Dette er saker som lett kunne endt med inkasso. Videreutviklingen av våre digitale kanaler og utsendelser fortsetter videre, til stor nytte for både våre oppdragsgivere og sluttkundene, sier Flatlandsmo.

Inspirerer hverandre

Kredinor forplikter seg til å arbeide kontinuerlig med bærekraft i årene som kommer, og har som ambisjon å bidra til å innfri FNs bærekraftsmål.

– Jo mer vi gjør, desto bedre og mer inspirerende blir det. Sammen vil vi bidra til en bedre fremtid for oss alle, avslutter Edda Flatlandsmo, bærekraftansvarlig i Kredinor.

*Det er vanskelig å anslå med 100% sikkerhet hvor mange ark man får ut av ett tre, da tre varierer i størrelse og form, men det er rimelig å anta at man får ca. 8.000 – 20.000 ark per tre. Estimatet benyttet på utregningen av besparte trær har tatt utgangspunkt i at man får 14.000 ark per tre. I tillegg til å spare mer enn 700 trær* årlig vil Kredinor bidra med en rekke andre tiltak innenfor bærekraft.

Digitaliseringen gir bedre kundeopplevelser, økt lønnsomhet og viktige bidrag til en mer bærekraftig utvikling.

Lovendring i 2017

All kommunikasjon, inkludert faktura og inkassobrev, har tidligere foregått på papir, frem til en lovendring i 2017 som gjorde det mulig å sende digitale inkassobrev, såfremt de er sendt på en betryggende måte. Kundens Digipost eller eFaktura er eksempler på betryggende, sikre kanaler. Kredinor har ledet an digitaliseringen av inkassobrev, noe som har gitt svært positive effekter. Bærekraft har høy prioritet i Kredinor, med flere referanser til FNs bærekraftsmål.

Vil du vite mer om våre tjenester innenfor betalingsoppfølging og inkasso?

Fyll inn informasjonen i feltene nedenfor (org.nr og adresse legges automatisk inn). Vi tar kontakt i løpet av kort tid for en uforpliktende samtale. *Alle felter må være utfylt.

  • Personvern i Kredinor
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.