Stadig flere betaler inkassogjelden med mobilen

Kunden betaler for parkeringen på den måten som passer best - i automat, gjennom app eller ved å be om faktura

Juni er den beste betalingsmåneden i året, med en «all time high» i bruken av mobil og den enkle betalingsløsningen Betal nå fra Kredinor, hvor sluttkunden kan gå til direkte betaling med Vipps eller kort. – Vi opplever at enkel tilgang til betaling slår positivt ut når folk har penger på konto, sier Audun Rønningen Danielsen, kommersiell direktør i Kredinor.

Kredinor har mottatt 25.479 betalinger som samlet utgjør et beløp på i overkant av 60 millioner kroner gjennom Betal nå i juni. Det er en økning med 62%, nærmere bestemt 9743 betalinger sammenlignet med juni i 2018. Økningen i innbetalte kroner er på 60%, nærmere bestemt 20 millioner sammenlignet med juni 2018. Hele 92% av betalingene kom via mobil.

– Økningen i juni skyldes økt bruk av SMS i oppfølgingen av sluttkunden. SMS med direkte link til Betal nå er den aller enkleste måten å betale inkassogjeld. I tillegg til enkelhet får sluttkunden umiddelbar bekreftelse på at betaling er mottatt. Betales hele beløpet avsluttes inkassosaken. Betales avdrag oppdateres inkassosaken med status etter innbetalingen. Det gjør at sluttkunden har kontroll, understreker Audun Rønningen Danielsen.

Raskt og enkelt med Vipps eller kort

Betal nå er spesielt kundevennlig for dem som ønsker å gjøre opp inkassogjelden sin raskt. Ved å klikke på link i SMS får sluttkunden tilgang til inkassobransjens enkleste og mest brukervennlige løsning, Betal nå. – De kan Vippse eller betale med kort – etter klikk, godkjenn og betal-prinsippet. Enklere blir det ikke, sier Audun Rønningen Danielsen.

Kombinasjonen SMS og betalinger innebærer at bruken av mobil øker ved betaling av inkassogjeld. I tillegg foretrekker flere å betale med Vipps i Betal nå. Betalinger gjennom Vipps utgjør for juni 2019 ca 60 %, det er en økning fra en andel på 50 % hvis vi sammenligner med juni 2018.

Nettbanken er fortsatt med

Feriepenger er hovedårsaken til at flere betaler inkassogjelden sin i juni sammenlignet med de andre månedene i året. Brorparten av disse betaler imidlertid fortsatt inkassogjelden sin gjennom normal innlogging i nettbanken. Kredinor mottok innbetalinger for ca. 600 millioner totalt for juni 2019. Tilsvarende tall for 2018 var 560 millioner innbetalte kroner totalt.

– Økningen i bruken av Betal nå kan tyde på at det er en dreining mot å bruke andre betalingskanaler også innenfor inkasso. Spesielt når det gjøres enkelt gjennom å kombinere SMS og direkte link til betaling. De fleste som får inkassokrav har rett og slett glemt å betale, og ønsker raskeste mulighet for å betale. Da er vår egenutviklede løsning perfekt, avslutter Audun Rønningen Danielsen i Kredinor.

Betal nå – gode kundeopplevelser

De fleste som får en inkassosak har enten glemt å betale eller skjøvet på dato av andre årsaker, og ønsker å betale raskt. Betal nå er utviklet for rask og enkel betaling – uavhengig av tid og sted. Det gir fornøyde sluttkunder.

 

 

 

Vil du vite mer om våre tjenester?

Fyll inn informasjonen i feltene nedenfor (org.nr og adresse legges automatisk inn), og vi vil i løpet av kort tid ta kontakt for en uforpliktende samtale. *Alle felter må være utfylt.

  Kontaktinfo

  Telefon   21609200

  Åpningstider på telefon

  Mandag - Fredag kl. 08:00 - 21:00
  Lørdag kl. 10:00 - 15:00
  Søndag stengt

  Epost   kundeservice@kredinor.no