Vår ansettelsesprosess

Lær det du trenger å vite om ansettelsesprosessen i Kredinor og hvordan du kan bli en del av teamet vårt.

1. Lag en profil og søk

Start med å legge inn dine personopplysninger i ReachMee og last opp sin CV og søknad. Hvis du har andre dokumenter som for eksempel vitnemål, attester eller annet som er relevant for jobben du søker på, er det fint at du legger ved dette.

Registrer din bruker i ReachMee for å få informasjon om ledige stillinger per e-post og for å se dine tidligere søknader hos oss.

2. Du har fanget vår oppmerksomhet

Hvis søknaden din fanget vår oppmerksomhet, vil du bli kalt inn til et fysisk intervju hos oss på Skøyen. Det er rekrutterende leder som har ansvar for å følge opp rekrutteringsprosessen.

3. Vi blir litt bedre kjent i et førstegangsintervju

Et intervju er en vurderingssamtale for begge parter. Husk at dette er like mye du som vurderer oss som arbeidsgiver, som motsatt. I intervjuet vil vi presentere Kredinor og gi deg mer informasjon om stillingen. Her får vi mulighet til å bli bedre kjent med deg, så tenk gjennom hvilke kompetanser og erfaringer du ønsker å løfte frem. Hvis du kan si noe om din motivasjon for stillingen og for å jobbe hos oss, er det også veldig fint. Avslutningsvis, vil vi informere om videre prosess.

4. Du kalles inn til et annengangsintervju

Basert på utvelgelse etter førstegangsintervjuet vil kandidater som fremdeles er aktuelle for stillingen bli kalt inn til et annengangsintervju. I de fleste tilfeller vil du bli invitert til å gjennomføre en test i god tid før dette intervjuet. For noen roller kan det være aktuelt å gjennomføre caseoppgave. Dette vil du få informasjon om. I et annengangsintervju vil du møte rekrutterende leder og en representant fra People.

5. Nå dypdykker vi ned i hvem du er i et annengangsintervju

Du har virkelig gjort et godt inntrykk, og vi gleder oss til å møte deg igjen! Under et annengangsintervju vil en representant fra People gjennomføre en tilbakelesning av dine testresultater og dere vil sammen diskutere funn i denne. Her vil du få mulighet til å gå mer i dybden av din kompetanse, erfaringer og personlige egenskaper. Gjør deg gjerne opp noen tanker i forkant av samtalen med konkrete eksempler som kan illustrere for eksempel hvordan du gjennomfører oppgaver eller samarbeider med andre.

6. Jobbtilbud

Gratulerer!! Vi tror at du og Kredinor er en super match og vi vil tilby akkurat deg stillingen. Du kan forvente at vi ringer deg for å informere om at du har fått jobben, og dersom du takker ja vil vi utarbeide en arbeidskontrakt.

7. Onboarding

Når du har akseptert jobbtilbudet og signert arbeidskontrakten, vil du få tilgang til vår pre-boarding hvor du kan lære mer om Kredinor. Velkommen!

Tilbakemelding til alle

Alle som har søkt på en jobb hos oss vil få svar. Dersom du ikke går videre etter søknad vil du få svar fra oss på e-post. Hvis du ikke går videre etter intervjuet med leder vil vi i de fleste tilfeller kontakte deg på telefon.

Vi håper dette har gitt deg et godt innblikk i vår intervjuprosess. I Kredinor er vi alltid på utkikk etter talenter med ulik bakgrunn, erfaring og kompetanse. Vi ønsker å bygge et team med dedikerte og motiverte medarbeidere som ønsker å vokse og utvikle seg sammen med oss. Vi gleder oss til å høre fra deg!