Kredinor gir 250 000 kroner til nødhjelpsarbeid i Ukraina

–Vi hjelper hver dag folk som har kommet i en utfordrende økonomisk situasjon her i Norge, og vet noe om betydningen av det å bidra når enkeltmennesker behøver det, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Kredinor. – Slik det ser ut for oss er lidelsene enorme for befolkningen i Ukraina, og blant alle de gode organisasjonene som er på plass har vi valgt å bidra gjennom å støtte det livsviktige arbeidet Rød Kors gjør der nede, sier Nysteen.

Det er et stort behov for nødhjelp i Ukraina, og Røde Kors er en av mange organisasjoner som er aktivt til stede og hjelper til for å møte befolkningens enorme behov for livreddende hjelp.
–Jeg ønsker på vegne av Røde Kors å si tusen takk til alle dere i Kredinor for det rause bidraget til vårt nødhjelpsarbeid for de som er rammet av krigen i Ukraina, sier leder for næringslivssamarbeid Grete Thorsen i Røde Kors.

Vi i Kredinor er glade for å kunne bidra. Alle kan gjøre litt, til sammen vil det utgjøre mye.
Illustrasjonsfoto: Den første leveransen av nødhjelp siden krigen brøt ut, ankommer Chernivtsi, Ukraina. Frivillige fra Italia Røde Kors leverer medisiner, mat, førstehjelpsutstyr og annen livsnødvendig hjelp til Ukraina Røde Kors. Foto: Annalisa Ausilio/ Italia Røde Kors / NTB

Røde Kors forteller at situasjonen i Ukraina er vanskelig, farlig og kaotisk. Situasjonen blir stadig verre, og de humanitære behovene eskalerer. Røde Kors i Norge er inne i Ukraina sammen med Røde Kors-bevegelsen. De gjør alt de kan for å hjelpe sine innbyggere. All støtte blir nå brukt til å sende folk og forsyninger inn for å hjelpe Ukrainerne.

– Vi er glade for å kunne bidra. Alle kan gjøre litt, til sammen vil det utgjøre mye. Vi er imponerte over jobben Røde Kors gjør, har den dypeste medfølelse med menneskene som er rammet av de grusomme krigshandlingene, sier Klaus-Anders Nysteen.

Les mer om Røde Kors sitt hjelpearbeid.

Hør siste nytt om Røde Kors sitt hjelpearbeid på LinkedIn.