Historien om Kredinor

Et stygt økonomisk krakk i Christiania i 1889 gjorde at grosserer Alf Bjercke tok initiativ til å opprette en forening for kreditorer i Norge. Kredinor ble etablert i 1905 med navnet Kreditorforeningen i Christiania

Bjercke  fikk med seg en rekke av hovedstadens kjente forretningsmenn. Allerede ved etableringen meldte 21 grossister og direktører seg selv og sine bedrifter inn i Kreditorforeningen. I løpet av kort tid hadde medlemsmassen til Kreditorforeningen steget til over 100.

Kjente og veletablerte norske bedrifter var med, som for eksempel ESSO, på den tiden under navnet Østlandske Petroleumsfabrikk, Freia Chokolade Fabrik (i dag Kraft Foods Norge AS) og andre.

Med sin tyngde og struktur ble Kreditorforeningen snart en sentral aktør både overfor myndigheter og media på sine fagområder.

Fyrtårn innen inkasso

En av de viktigste fagpersonene innen inkasso i nyere tid er Baard Sig. Bratsberg, styrelder og advokat i Kredinor hvor han har arbeidet siden 1976. Frem til 2007 var han administrerende direktør. Han har deltatt i en rekke lovkomitéer og lovutvalg innen kredittretten.

Baard deltar i Advokatfellesskapet Bratsberg, prosederer en rekke saker for retten og bistår medlemmer av Kredinor i forbindelse med avtaleutforming, forhandlinger, tvisteløsninger og konkurs, insolvens og gjeldsforhandlinger.

 

Copyright © 2014 - Kredinor - Rådhusgata 27, Postboks 782 Sentrum - 0106 Oslo - telefon 22 00 91 00 - kundeservice@kredinor.no - Foretaksregisteret NO953556472MVA