Inkassobrev sendes elektronisk med Digipost

Kredinor sender inkassobrev elektronisk til alle sluttkunder med Digipost. Frem til 2017 var det lovpålagt å sende inkassovarsel, betalingsoppfordring og varsel etter tvangsfullbyrdelsesloven per post. Ny lovendring i 2017 om teknologinøytralitet innebærer at inkassobrev kan sendes elektronisk. Kravet er at brevene sendes på en “betryggende” måte, sånn som gjennom for eksempel Digipost.

Enklere å betale inkassobrev med Digipost

Elektroniske inkassobrev gjør at du mottar brevene raskere og kan åpnes fra mobil, iPad eller PC – uansett hvor du befinner deg. Dessuten er det lett å hente de opp igjen – de forsvinner ikke sånn som vanlig post kan gjøre. På www.digipost.no kan du selv bestemme om du vil bli varslet på e-post eller SMS når du har fått et nytt brev. I sum innebærer dette at det blir enklere å betale og holde oversikt.

De som ikke har Digipost vil fortsatt få inkassobrevene per post.

Digitalisering – en del av utviklingen

Elektroniske inkassobrev er en naturlig følge av digitaliseringen innenfor alle områder i samfunnet i dag. Selv om mange fortsatt får inkassobrev i posten vil nye kanaler også åpne for at flere kan få elektroniske inkassobrev. Erfaringen er at Digipost er en godt egnet kanal og fungerer godt for de som mottar brev. Digipost og innboksen på Min side via kredinor.no, med bankId pålogging, er eksempler på kanaler som tilfredsstiller kravet om betryggende forsendelse.

-Det er mange som har etterspurt elektroniske løsninger fordi det er en rask og enkel måte å motta inkassobrev på. Kredinor har valgt å starte med digipost fordi den kanalen allerede er tilrettelagt for «betryggende» forsendelse og mottak. Vi vil være i front med nye kundevennlige løsninger og er i startgropen på en større omlegging som kommer fra Kredinor, sa Barbro Hagen den gangen vi gikk i produksjon med løsningen.

Les mer om saken på NTBinfo her. 

 

Kontaktinfo

Telefon   Spør vår digitale assistent Nora.

Åpningstider på telefon

Mandag - Fredag kl. 08:00 - 21:00
Lørdag kl. 10:00 - 15:00
Søndag stengt

Epost   kundeservice@kredinor.no