Aktuelt

Gasellebedriftene må huske å få pengene inn

Det kan være en fallgruve for gasellebedrifter hvis de ikke har gode rutiner knyttet til å få pengene inn, sier Ole Marius Thorstensen, direktør for inkassodrift i Kredinor. Det å kreve inn pengene bør prioriteres like høyt som å selge produkter og tjenester.

Uttalelse ved Ingjerd Thurmer i Kredinor

God kundebehandling er fortsatt viktigst innen inkasso

God kundebehandling er blant de topp fem viktigste kriteriene ved valg av inkassoselskap, sier Kredinors oppdragsgivere i en kundeundersøkelse. Kundene vil også anbefale Kredinor til andre kolleger.

Gjeldsregisteret er vinn–vinn

Daglig leder i Gjeldsregisteret AS, Egil Årrestad mener Gjeldsregisteret gir en vinn–vinn–situasjon både for finansinstitusjoner og privatpersoner. Analysesjef i Kredinor, Magnus Solstad (foto) støtter Årrestad i at det er flere fordeler knyttet til gjeldsregisteret, men at det er for tidlig å se noen endring i antall inkassosaker.

Lærer unge privatøkonomi

Kredinor hadde nylig besøk av Skolemeny-nettverket som tilbyr opplæring innenfor privatøkonomi for elever og lærere. Mer enn 157 000 elever fikk opplæring gjennom Skolemeny i 2018. Nå styrkes satsingen ytterligere inn mot de nye læreplanene som kommer.

Forsinkelsesrente og standardkompensasjon fra 1. juli 2019

Finansdepartementet har i forskrift fastsatt forsinkelsesrenten for annet halvår 2019. Rentesatsen er satt til 9,25 prosent. Standardkompensasjon for inndrivelseskostnader vil være 390 kroner.

Travel sommer – også for chatroboten Nora

Sommer og ferietid til tross - i Kredinor er det stor aktivitet med nesten to tusen samtaler daglig inn til vårt kundesenter og mange henvendelser til chatroboten Nora på kredinor.no. Lurer du på hva de spør henne om? Svaret er ganske likt det alle andre spør oss om.

Kunden betaler for parkeringen på den måten som passer best - i automat, gjennom app eller ved å be om faktura

Stadig flere betaler inkassogjelden med mobilen

Bruken av mobil og betalingsløsningen Betal nå med Vipps eller kort økte betydelig i juni, som er årets beste betalingsmåned innenfor inkasso. - Vi jobber kontinuerlig med løsninger som gjør det enklere for sluttkunden å betale, sier Audun Rønningen Danielsen, kommersiell direktør i Kredinor.

Partnersamarbeid med inkubatorselskapet The Factory

Gjennom partneravtalen med inkubatorselskapet The Factory blir Kredinor tettere på gründermiljøer som utvikler morgendagens finansielle løsninger, også innenfor inkasso. De som har signert avtalen er fra venstre Andreas Komnæs fra Kredinor, Ingar S Bentsen og Hans Christian Bjørne fra TheFactory.

Uttalelse ved Ingjerd Thurmer i Kredinor

Feriepenger går til inkassogjeld

Juni er blitt en stor betalingsmåned for inkassosaker. Kredinor mottok mer enn 560 millioner kroner i juni 2018, en økning på 18% sammenlignet med snittet per måned ellers i året. Innbetalingene kom fra 85000 personer til nedbetaling og avslutning av 123000 inkassosaker hos Kredinor.